Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 260. Samhällsproblem
Teknik Broderade skinnvästar
Konstnär Ruben Wätte

Buller, alkoholism, anorexi, skolbränder, korruption och mobbing är exempel på företeelser som brukar beskrivas som samhällsproblem. Mc-gängens organiserade brottslighet är ett annat exempel som ofta får stort utrymme i media och därmed även i det allmänna medvetandet, medan andra problem förtigs. Vad är egentligen ett samhällsproblem och vem tillåts göra den definitionen?

Jag arbetar med kreativa projekt och konstnärlig forskning. Mitt uppdrag är att skapa förskjutningar i mitt eget och andras medvetenden för att störa det ogenomtänkta och destabilisera allmänt accepterade sanningar. Konsten ser jag som en möjlighet att blanda teori och praktik från en rad olika fält, beroende på vad projektet kräver. Tidigare har jag skrivit en bok som heter Visit Norrtuna.

Just nu arbetar jag med en världsatlas som undersöker hur våra mentala världsbilder konstrueras, används och hur de kan ritas om. Jag studerar vid masterprogrammet Art in the Public Realm på Konstfack, men fortsätter klottra på karriärstegen.

www.rubenwatte.com
www.visitnorrtuna.se
N23021.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs