Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 144. Här håller du en skylt det står 1976 på
Teknik Gicléetryck, blyerts och stämplar
Konstnär Sara Moum

Under många år glömde jag bort att rita. Jag ägnade mig istället åt andra intressen, så som universitetsstudier, bulimi och jobb. När min dotter började Kulturskolan för ett par år sedan började vi mysrita lite ihop framför teven. Och allt eftersom dök fler bilder och sammanhang upp i huvudet som om de hade legat på lager, särskilt då jag och jycken upprepade gånger varje dag vandrade mellan kvarterets samtliga lyktstolpar.

Hur väl man lyckas använda sitt undermedvetna. Och att det går bra att hoppa över steg ett, två och tre. Om det läste jag i ”Vad är konst?”-böckerna som jag köpte en onsdag i somras på Kulturhuset och läste på bussen hem till Linköping. Där stod också att man kunde börja kalla sig konstnär från och med torsdag. Allt det något av en religiös och välkomnande upplevelse att läsa, och som gjorde att jag vågade visa upp något av det jag gjort - på en samlingsutställning på Östergötlands museum nu i höstas. Vårsalongen är den andra utställningen jag är med på.

Jag har ingen konstnärlig utbildning och är snart 39 år. Jag inspireras av saker som folk säger och som jag ofta tycker är roliga även om de kanske egentligen är tråkiga. Sambon tycker att det är konstiga saker. Han är statistiker. Min morbror till exempel berättade en rolig sak häromdagen, tycker jag:

”Jag tömde precis dammsugarpåsen från balkongen och så inihelvete mycket skit det va, vet du! Det var tammefan det jag visste.”

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs