Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 142. Ett päronskrutt
Teknik Olja på hyllplan
Konstnär Therese Marteleur

Jag är intresserad av material. I verken som visas på Liljevalchs har jag målat på ett glatt och blankt underlag i verket Ett päronskrutt och på plexiglas i Hjärnspöken. Det är viktigt för mig att förstå hur materialen arbetar ihop. Hur oljefärgen har svårt att tränga sig in i underlaget och istället lägger sig på ytan. Hur färgerna påverkas av det och hur de måleriska objekten träder fram.

Jag är intresserad av motsättningar, att befinna mig i gränslandet. Jag vill hitta abstrakta objekt med samma kroppslighet som något föreställande.

Jag tar många beslut på vägen, ibland mer kontrollerade men påverkade av slumpen och mitt undermedvetna. Det händer saker på vägen som jag inte skulle kunnat tänka ut eller se i förväg. Därför försöker jag alltid följa min intuition.

Jag lämnar en tanke, en känsla och en slags verklighet i målningen. Nu får den klara sig själv.

theresemarteleur.blogspot.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs