Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 142. Ett päronskrutt
Teknik Olja på hyllplan
Konstnär Therese Marteleur

Jag är intresserad av material. I verken som visas på Liljevalchs har jag målat på ett glatt och blankt underlag i verket Ett päronskrutt och på plexiglas i Hjärnspöken. Det är viktigt för mig att förstå hur materialen arbetar ihop. Hur oljefärgen har svårt att tränga sig in i underlaget och istället lägger sig på ytan. Hur färgerna påverkas av det och hur de måleriska objekten träder fram.

Jag är intresserad av motsättningar, att befinna mig i gränslandet. Jag vill hitta abstrakta objekt med samma kroppslighet som något föreställande.

Jag tar många beslut på vägen, ibland mer kontrollerade men påverkade av slumpen och mitt undermedvetna. Det händer saker på vägen som jag inte skulle kunnat tänka ut eller se i förväg. Därför försöker jag alltid följa min intuition.

Jag lämnar en tanke, en känsla och en slags verklighet i målningen. Nu får den klara sig själv.

theresemarteleur.blogspot.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs