Vårsalongen 2012

27 januari25 mars 2012

Titel 194. Garderoben
Teknik Olja på duk
Konstnär Tove Rosén

”Garderoben” är en målning av min egen garderob. När jag målat har jag utgått från flera olika fotografier med olika kombinationer av plagg och olika ljussättning. Målningen är bredare än en standardgarderob som är 60 cm bred för att tydliggöra att det inte är en avbild av den ursprungliga garderoben utan sin egen målning. Jag har jobbat med färgkomposition, materialkänsla, ljus/djup och rumslighet i tavlan.

Idén till ”Garderoben” kom av att jag ville lyfta fram något i vardagen som ofta är undangömt eller slutet. Jag tänkte på garderoben därför att den är alldaglig men samtidigt lite personlig på samma gång. Alldaglig då många svenskar har en inbyggd garderob i sitt hem, personlig på så vis att innehållet ser olika ut för varje person som använder den.

Jag är arkitekt, 29 år, och jobbar på Tengbom i Slussen. Utöver mitt arbete målar jag mycket och hyr ateljé på Långholmen. Jag bor på Södermalm i Stockholm och är uppvuxen i Saltsjöbaden.

En del inspiration till motiv för min konst hämtar jag från arkitekturen.

tove.rosen@hotmail.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Konsthallen öppnar igen i november med tre utställningar.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs