Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 40. Strand
Teknik Olja på duk
Konstnär Anna Béve

Strunta i titlarna! De är bara arbetsnamn, inte någon motivförklaring. Mina målningar kan tyckas handla om naturen, men för mig är de mer som minnesfragment ur mitt eget liv. Jag har levt omgiven av skog och mark i hela mitt vuxenliv. Levt och verkat, med min familj, på en gård i ett underbart vackert landskap.

Allt jag har upplevt, känt, sett, hoppats och drömt är tätt sammanflätat med naturen omkring mig. Färgerna, formerna och mönstringarna. Ljusets skiftningar. Dofterna!

Det har naturligtvis påverkat och format mitt måleri. Jag lånar dessa färger, former och mönster och målar tills jag känner doften. Doften av något jag nästan minns men ändå inte riktigt. Bara en ”känsla av”.

För det mesta målar jag i olja, som i de här två fallen, men det kan även bli bilder i akryl, krita eller i form av collage. Tekniken är inte så viktig för mig så länge jag ”känner mig hemma” med uttrycket."

www.annabeve.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Konsthallen öppnar igen i november med tre utställningar.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs