Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 140. Duvan av Patrick Süskind
Teknik Fotografi
Konstnär Anna Henriksson

Mitt arbete kretsar kring de historier en lånebok kan bära utöver författarens. Bibliotek är därför en viktig plats i mitt arbete. Böcker lånas, läses och lånas igen och det kan leda till att man i böckernas marginaler möts av en tidigare läsares visioner. Exempelvis kan någon ha lärt sig ett nytt språk med låneboken som hjälp. Mina upptäckter har jag gestaltat genom att föra samman anteckningar funna i marginalerna i ett urval av låneböcker. Jag har även fotograferat läseplatser på olika bibliotek i försök att fånga rummet där en låntagare kan slå sig ner med en bok.

Född 1976, Karlstad. Verksam och bosatt i Stockholm. Magisterexamen i Fri Konst 2005, Umeå Konsthögskola. Medlem i ateljéföreningen Slakthusateljéerna.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs