Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 227. "Vi har tre fina barn och så har vi han."
Teknik Bildväv
Konstnär Anna Olsson

På väven syns en pojke gå iväg från oss med ett sexpack öl i handen. Han ser ensam ut och han var också oändligt ensam. Konstverket Vi har tre fina barn och så har vi han. har sitt ursprung i ett möte mellan mig en pojke. 

När jag träffade honom avtjänade han ett straff och han hade inga större förhoppningar om ett gott liv efter sin verkställighet. När jag frågade honom om hans drömmar om framtiden ryckte han bara på axlarna och såg undrande på mig. Inte heller kunde han säga något han var på bra. Att han var dålig på det mesta det visste han mer än väl. 

När jag träffade hans familj sa hans trötta mamma till mig, ”Vi har tre fina barn och så har vi han.” Jag undrar hur det skall gå för en så ensam pojke. Vem skall trösta honom? Hur skall han kunna känna att liv och andra människor betyder något när han upplevt sig själv helt sakna värde? Hur skall han stå ut med sig själv och lära sig vara rädd om sig själv och sin omgivning?

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs