Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 227. "Vi har tre fina barn och så har vi han."
Teknik Bildväv
Konstnär Anna Olsson

På väven syns en pojke gå iväg från oss med ett sexpack öl i handen. Han ser ensam ut och han var också oändligt ensam. Konstverket Vi har tre fina barn och så har vi han. har sitt ursprung i ett möte mellan mig en pojke. 

När jag träffade honom avtjänade han ett straff och han hade inga större förhoppningar om ett gott liv efter sin verkställighet. När jag frågade honom om hans drömmar om framtiden ryckte han bara på axlarna och såg undrande på mig. Inte heller kunde han säga något han var på bra. Att han var dålig på det mesta det visste han mer än väl. 

När jag träffade hans familj sa hans trötta mamma till mig, ”Vi har tre fina barn och så har vi han.” Jag undrar hur det skall gå för en så ensam pojke. Vem skall trösta honom? Hur skall han kunna känna att liv och andra människor betyder något när han upplevt sig själv helt sakna värde? Hur skall han stå ut med sig själv och lära sig vara rädd om sig själv och sin omgivning?

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs