Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 09. El Muerte nos da flores. (Döden ger oss blommor.)
Teknik Akryl
Konstnär anson

Del ett och del två i min dekalog, inspirerad av chicanomålarna: När den mexikanska verkligheten av mord, hot, korruption och ett ständigt kaos förlorat sina färger och döden tränger bort allt, fångar konsten folkets inre längtan.

Den tunna men definitiva gränsen mellan liv och död, mellan Mexico och USA, mellan de som dödar och de som dödas, mellan de som äger allt och de som helt saknar makt. Där uppstår en gnista, vilken jag vill fånga, inspirerad av dessa människors längtan efter ett större, ett annat liv.

Om nu omvärlden glömmer dessa människor och mediamörkret redan lagt sig kompakt över ett helt folk, är Chicanomåleriet för mig en sista uppblossande eruption av färger, kärlek till livet och ett desperat sista grepp att försöka uppleva det som livet kunde vara. Vad är det värt?

www.anson.nu

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs