Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 55. Moment
Teknik Akryl, olja på pannå
Konstnär Björn Camenius

Mina målningar ser jag som en ambivalens som tar avstamp i människans splittrade natur. Teknik och idéer som har skapats för att hjälpa, kan trots sina goda uppsåt förvandlas till något fruktansvärt i orätta händer. Vilka händer är då de rätta? Är människan god eller ond? Eller både och?

Jag arbetar med motivfragment från olika tider, särskilt från 1900-talets början fram till vår nutid. Dessa fragment får sedan, efter ett sekel fyllt med starka ideologier och samhällsstrukturer, bilda en smältdegel som speglar vår osäkerhet inför framtiden.

Jag använder mig ofta av referensbilder från fotografier som jag hittat eller tagit själv. De kan vara historiska dokument, vardagliga bilder eller annat hämtat från ämnesområden som exempelvis medicin och psykologi. Eller olika vittnesbörd om mänskliga fram- och felsteg. Av dessa gör jag ofta små collage för att använda som skisser till mitt måleri. De fungerar då som en språngbräda till den slutliga bilden som oftast ser väldigt annorlunda ut än den först tänkta.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs