Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 299. My God!
Teknik Skulptur, återbruk
Konstnär Bosse Wallertz

Några rader om mina två skulpturer.

Jag fick fem stycken trädurkar, båtgolv av en vän. Kan du skapa något av dessa ilandflutna durkar så skulle jag bli jätteglad. Personen ifråga skulle flytta och hade inte plats för dem. Det tog två år innan jag tog tag i projektet. De var begagnade och slitna av olika väder och årstider. Fick en idé från olika upplevelser av Peace & Love-festivalen i Borlänge. Figurerna skulle tillverkas av material som var begagnat och bänken skulle vara en central samlingspunkt. Jag ville att den skulle skildra gemenskap, samtal, ungdomlig spontanitet och livet just nu vid denna bänk på festival området...

Den andra skulpturen skapades utifrån en artikel av en troende man som i sin vrede över kyrkans män, inledde artikeln med orden, Min Gud!!!!”. Prästerskapet förkunnar moral och kärlek och samtidigt våldtas barnen för att tillfredsställa makten. Förövarna skyddas av maktens eliter och barnen som sedan blir vuxna kommer alltid att få bära sin skuld. Här skapade jag två rum, kyrkorummet och det vuxna livet utanför kyrkan. Figuren lutar sig framåt, ensam, lämnad med sin skuld och äckel. Figurerna är gjorda av återbruksmaterial.

Född 1947. Bor i Borlänge sedan 1974, kommer ursprungligen från Stockholm. Har arbetat de senaste 17 åren på kulturcentrum Asken i Borlänge som bildpedagog. Numera pensionär och jobbar med mitt skapande på heltid.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs