Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 293. Where Adam met Eve
Teknik Krona i trådslöjd, jade, ametister, koppartråd
Konstnär Britten Toftarp

Jag kallar mig trådslöjdsartist och Kronmakaren. Jag vill, med kronan som objekt, utforska och bryta med den traditionella trådslöjden. Såväl i objekt som i teknik och formspråk. Jag vill jobba mig från bruksföremålet mot ett alltmer berättande objekt.

Arbetet börjar ofta som ett slags”trådklotter”. Lösa delar och former som temporärt sammanfogas. Kommer tråden till liv? Ibland väcks nyfikenheten av en person, en epok, en händelse eller kanske ett formspråk och då blir frågan istället; Vilken berättelse skall kronan ge? Vilken gestalt?

Where Adam met Eve är en helt igenom analog krona, men även den har sin bas i intresset för de traditionella målade halländska bonader som förr prydde stugor och gårdar i Halland. Färgstarka bilder med religiösa förtecken som Bröllopet i Khanan. Ofta gestaltat genom brudpar och kronbrudar med höga, granna kronor på huvudet.

Modellen på den här kronan har en tidstypisk form som även påminner om ”Kalken” i den kristna berättelsen. Namnet Where Adam met Eve är rebusliknande . Materialet är koppartråd, ametist, jade och onyx.

www.kronmakaren.se  
Instagram  #kronmakaren #liljevalchs.
Twitter @kronmakaren
http://bit.ly/cvkronmakaren

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs