Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 44. Hus mitt i stan
Teknik Olja på duk
Konstnär Carl Boström

Våren 2011 började jag arbeta fram en skiss till verket som jag kom att döpa till Hus mitt i stan. Över ett år senare (hösten 2012) var tiden inne att arbeta fram målningen. Det som skyndade på arbetet var Liljevalchs satta dedline för anmälda verk.

Hus mitt i stan är det egna huset mitt i en asfaltdjungel av gator och fastigheter. Det fiktiva boendet blir enbart en dröm hur du och jag i grund och botten vill bo. Hur vi önskar leva våra liv tillsammans med andra människor om vi själva skulle få maximal kontroll på utformningen av bomiljön.

Det egna huset, det ägda hemmet blir en kontrast mot den förfulade yttre bostadsmiljön i dagens värld av massproducerade fastigheter. Det återstår att tiga och hålla tillgodo med vad vi kan komma över efter flera års väntan i bostadskön.

Varför jag valde att arbeta i olja kan jag konkret inte svara på. Det kändes på många sätt som ett naturligt val.

Som konstnär är jag oerhört ”grön”. Jag gör ett slags debut med mitt verk. Därför upplever jag det som stor glädje att få medverka i årets Vårsalong.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs