Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 32. In one piece
Teknik Papper och tråd
Konstnär Desiree Bergström

Jag jobbar med grafik som bas. I ateljén gör jag bilderna från plåt och infärgning till färdigt tryck. För att kunna gå utanför ramen, använder jag grafiska blad till större montage i kombination med annat material. Jag bygger upp bilden som en scen med flera möjligheter.

Verket In one piece består av koppartryckspapper och tråd. Idén till verket kom när jag såg den stora mängd restklipp jag hade från mina grafiska tryck. Jag fick en känsla av att de avlånga bitarna såg ut som ord eller meningar – utan bokstäver. De blev ett stumt uttryck för något outtalat. Så kom tråden dit, som en ordlös skrift. Tråden är fumlig och intrasslad. Men den fyller en funktion genom att sammanlänka alla trasiga, kantiga bitar till en gemensam rundel, cirkeln, som är en universell bild för helhet.

Född 1962. Bor i Gammelstad utanför Luleå.

www.desireebergstrom.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs