Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 136. Jemand fand.
Teknik Olja, akryl på mdf
Konstnär Elise Heinold-Johansson

Fakta: T-banestation Stockholm sensommar 2012.

Spekulation: Kanske är det en man som först ser in i ett låst förråd där det står några läskbackar. Kanske krockar över 100 år av läskedrycksbranchens lockande slogans med den verklighet mannen befinner sig i. Kanske är hans liv ensamt eller olyckligt och likt en magisk ramsa skulle reklamens utlovade löften kunna få allt att vända bara han kom åt en burk. Alla livets möjligheter ligger dolda i en burk. ”Open Happiness”. 

Kanske rullar mannen vidare. Kanske ser han en annan möjlighet uppenbara sig. En lapp på marken. Det kan vara skräp men det skulle kunna vara en vinstlott eller sedel. Kanske är det fler på samma plats som söker. Någon annan kanske letar efter sin rabatterade tunnelbaneremsa. Någon finner det den hoppades på att finna och någon gör det inte. ”Jemand fand”.

elisecamera.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs