Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 290. Det här är bara början I
Teknik Olja på duk
Konstnär Ella Tillema

Det här är bara början tänker jag ibland. En bra dag kan det vara en början på en bättre och rättvisare värld, men ibland kan det även vara början på slutet. Det här är bara början tänker jag och tar fram mitt gevär. Jag vill skjuta ner alla jävla kapitalistgubbar. Jag vill vakta det lilla vi har kvar. Jag vill skydda kommande generationers framtid. Jag vill visa att en annan värld är möjlig.

Jag berättar. Det är något jag gör varje dag. Jag äter färgen till frukost. Konsten och vardagslivet flyter samman. Jag dagdrömmer om att jag är poet och filosof men när jag vaknar upp står jag med penslarna i handen igen. Det är så jag måste berätta. Hur allt rasar inom mig, hur rädd jag är för att allt ska gå åt helvete och hur lite jag känner att jag kan påverka det som sker. Då kan jag berätta om hur liten jag känner mig.

Jag arbetar med figurativt oljemåleri i stora format men skriver även musik, broderar eller skriver texter som jag ger ut i små häften. Det viktigaste är att jag kan använda min konst för att berätta. Måleriet är för mig som hantverk och process en stor del i mitt konstnärskap, men finner mening i det tidskrävande arbetet genom att fylla bilderna med engagemang. Mitt skapande tar upp existentiella ämnen som rör mänskligheten; medborgarnas relation till varandra, staden och världen. Min ambition är att alltid se på världen med ett kritiskt öga och förmedla det jag ser via min konst. Min ambition är att alltid ifrågasätta den värld vi lever i och hur vi hanterar den kollektivt.

www.ellatillema.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning.
Utställningen Sovjetisk affischkonst öppnar den 12 oktober med följande öppettider:
Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs