Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 24. Halsbandet
Teknik Lergodslera, glasyr, rep, fotografi
Konstnär Ellinor Augustini

I mitt arbete vill jag ta upp frågor som handlar om identitet och sexualitet. Hur ser vi på varandra? Varför objektifierar vi varandra? Vill vi objektifiera oss själva för varandra och hur mycket?

I Halsbandet försöker jag beröra dessa frågor genom att sätta på mig det nästan icke bärbara halsbandet och posera framför kameran. Halsbandet i lergodslera är 15 meter långt och fruktansvärt tungt.

Lekfullheten eller humorn är viktig för mig eftersom jag tror att människor har lättare att då ta till sig mitt arbete som väcker tunga frågor. Därför ville jag att pärlorna i halsbandet skulle vara i en palett av olika starka färger i kombination med lerans egen färg.

Jag har jobbat snabbt och förutsättningslöst med leran, jag har inte finputsat kanter utan låtit lerans egna egenskaper komma fram.

Halsbandet är gjort i extruderingsteknik (en teknik där man pressar lera genom olika schabloner) i lergodslera och sedan bränt och glaserat. 


Är född 1985, bor i Mölndal.
Går tredje året på keramikkonst på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.

www.ellinoraugustini.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs