Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 188. Dagbok från Skottland
Teknik Akvarell
Konstnär Eva Magnusson

Som nyinflyttad i en liten by i Småland på slutet av 70-talet, direkt från Konstfack i Stockholm, var det svårt att förstå allt och framför allt att respektera det sociala mönstret och traditionen, att man vet mycket, mycket om varandra. Jag tolkade omsorgen och sättet att bli stimulerad på som ren och skär nyfikenhet och målade i ren frustration en bild där man såg alla husen i min by med folk bakom varje knut som höll koll.

Husens placering i landskapet har varit med mig sedan dess, folket är borta och en dag, många år senare, tittade jag ut från mitt köksfönster och förstod mitt måleri. Den lilla däld med kullarna bakom som jag såg, är med i varenda bild jag målar. Upprepat gång på gång. Staplat på vartannat. Jag är djupt rotad i myllan och jag lever med avstamp i jorden, ser, betraktar, tänker och tar ställning i olika frågor genom det nätverk av växtlighet, blommor och skog som jag ser igenom.

Snöbär skjuter rotskott och kan snabbt växa över och nästan täcka till exempel en gammal torpruin. För mig är snöbär symbolen för att naturen överlever alltid och tar över så fort människan lämnar.

Jag bor och arbetar både i Granshult, på Småländska höglandet och i Viken i nordvästra Skåne.

www.evamagnussonskonst.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs