Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 188. Dagbok från Skottland
Teknik Akvarell
Konstnär Eva Magnusson

Som nyinflyttad i en liten by i Småland på slutet av 70-talet, direkt från Konstfack i Stockholm, var det svårt att förstå allt och framför allt att respektera det sociala mönstret och traditionen, att man vet mycket, mycket om varandra. Jag tolkade omsorgen och sättet att bli stimulerad på som ren och skär nyfikenhet och målade i ren frustration en bild där man såg alla husen i min by med folk bakom varje knut som höll koll.

Husens placering i landskapet har varit med mig sedan dess, folket är borta och en dag, många år senare, tittade jag ut från mitt köksfönster och förstod mitt måleri. Den lilla däld med kullarna bakom som jag såg, är med i varenda bild jag målar. Upprepat gång på gång. Staplat på vartannat. Jag är djupt rotad i myllan och jag lever med avstamp i jorden, ser, betraktar, tänker och tar ställning i olika frågor genom det nätverk av växtlighet, blommor och skog som jag ser igenom.

Snöbär skjuter rotskott och kan snabbt växa över och nästan täcka till exempel en gammal torpruin. För mig är snöbär symbolen för att naturen överlever alltid och tar över så fort människan lämnar.

Jag bor och arbetar både i Granshult, på Småländska höglandet och i Viken i nordvästra Skåne.

www.evamagnussonskonst.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs