Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 16. Gorilla Machete Fight
Teknik Akvarell på papper
Konstnär Fredrik Arnerup

Detta är min hyllning till äventyret! Spänningen! Hjältemodet!

De tre målningarna representerar steg i min tekniska utveckling under det gångna året. Gorilla Machete Fight är något jag hade planerat att måla långt tidigare, kanske ett år innan jag väl kom till skott. Jag gjorde små skulpturer i lera för figurerna och testade att ljussätta dem i olika belysning. Jag skulpterade och målade ett gorillahuvud och jag gjorde till och med en gorilladocka med teddybjörnspäls. Allt det där var jättekul att göra, men det gjorde att jag sköt arbetet med själva målningen framför mig. När det väl var dags att börja måla hade jag tappat all energi och projektet fick ligga på hyllan i flera månader.

Inför den andra målningen, Jagad, så hade jag lärt mig min läxa och bestämde mig för att göra en målning utan en massa överdrivna förberedelser. Inga skulpturer, inga fotografier, inte sitta och skissa i all oändlighet. Jag gjorde alltihop ifrån fantasin och det gick mycket fortare och lättare än jag trodde.

Towering Mayhem gjordes också utifrån fantasin, men den här gången gjorde jag den som en strikt perspektivövning som kontrast mot det ganska lösa perspektivet i Jagad. Den här gången så arbetade jag helt och hållet i gouache. Gouache är ett medium som jag blev förälskad i under sommaren när jag målade plein air. Det är mer förlåtande än akvarell, mer praktiskt än olja och man kan arbeta snabbare än i någondera.

Verksam i Stockholm, född 1976

satsumasbloggen.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs