Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 94. Sovrum
Teknik Blyerts på papper
Konstnär Fredrik Forslind

De senaste två åren har jag arbetat ganska intensivt med blyertsteckning, vilket speglas i de arbeten som nu visas på Vårsalongen. De tre teckningarna förenas i framställningen utifrån fotografisk förlaga, sprungna ur en mänsklig längtan att förstå en tillvaro där det rent konkreta/fysiska tycks stå så starkt gentemot det mänskliga drömmandet.

Det jag menar med detta är den eviga, oftast våldsamma kontrasten mellan yta och innehåll som ofrånkomligen slungas mot oss kontinuerligt. Jag ser den här världen runt omkring mig men hur skall jag ta in den, hur ska jag förstå dess inverkan på mina drömmar och känslor? Själva motivvalen är på ett sätt lika främmande för mig som de kan vara för vem som helst, med skillnaden att jag faktiskt befunnit mig på de avbildade platserna. Min kropp var där, men var fanns mitt sinne?

Även det mest ”realistiska” avbildandet kan vara djupt eskapistiskt och abstrakt på så sätt. Jag liksom många andra upplever ofta svårigheter att leva i nuet och mina bilder är ett försök att befästa och bevara en glimt av de scener som utan pardon tvingar sig på men också erbjuder mig en otrolig skönhet.

Född 1989, bor i Järfälla utanför Stockholm.
Studerat på Gerlesborgsskolan i Stockholm 2008-2010.

www.fredrikforslind.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs