Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 123. Play Again
Teknik Svartglaserat formgjutet stengods
Konstnär Hedvig Hammarberg

Att arbeta med byggelement eller moduler har varit återkommande i mina arbeten. Jag intresserar mig för enkelheten i den enskilda formen och hur många tillsammans kan bilda en mer komplex helhet.  Viktigt för mig är att verket inte är färdigt förrän det är monterat. Resultatet förändras beroende på rummets förutsättningar och hur jag väljer att komponera delarna. Jag leker mig fram, lägger till, drar ifrån och gör om igen.

Former och mönster upprepas genom tiden i olika typer av medier. Keramikplattorna jag gjort är nya men liknar något och mönstret dom bildar tillsammans liknar något annat som påminner om något annat  Allt kommer igen, allt spelas upp igen.

I digitala spel kan du alltid välja att börja om och göra ett nytt försök. Det finns alltid en möjlighet till att ångra eller chans till en ny omgång.  Det vill jag bjuda in till också i mitt arbete. Så här blev det den här gången. Nu är det din tur, om du vill - Play Again!

Född 1976 i Linköping, bosatt och verksam i Göteborg.

www.hedvighammarberg.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs