Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 144. En skolelevs interaktion med sin lärare och sina klasskamrater, som inte längre finns där
Teknik Video, 4 min
Konstnär Ilona Huss Walin

Detta videoverk är en rekonstruktion av en videodokumenterad matematiklektion med tjugo elever och en lärare. Enbart en av elevernas rörelser, miner, dialog och tystnad får gestalta hur samspelet i klassrummet skedde. Utan medspelare försöker skådespelare Jakob Tamm att in i minsta detalj härma elevens sociala interaktion.

Mitt konstnärliga arbete har mer och mer inriktat sig mot konceptuella videoprojekt där agerande och installation ofta ingår som viktiga element. Jag lägger stor vikt vid att min gestaltningsmetod är annorlunda och nyskapande och innebär någon form av visuell kraft som också är en del i att skapa en dynamisk arbetsprocess. Jag vill att tolkningen av slutverket gör att man får syn på något ”annat” eller börjar fundera på något ”annat” eller ”oväntat” sätt, vilket är kopplat till förförståelse och hur en situation uppfattas. Återkommande i mina arbeten är intresset för videomediets möjligheter, skådespeleri som fenomen, rörelse i rummet, rumsliga installationer och att låta det talade eller skrivna språket kombineras med speciella situationer som jag har skapat.

Född i Sverige 1967, bosatt och verksam i Göteborg. Utbildad vid Konstakademiet i Bergen samt Konsthögskolan Valand. Utställningar i Sverige och Norden.

www.ilonahusswalin.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs