Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 08. Identitet ökänd/ Utnyttjade
Teknik Monterade objekt
Konstnär Jåanna Andreasson & Julia Berg Oskarsson

Contrapasso och Utnyttjade är två verk av tre i en triptyk. Verken är nedslag och utdrag ur det verkliga livet och handlar först och främst om olika former av svek. Det är saker som hänt men som vi ändå vill sätta på piedestal eftersom människor är sammansatta av både ljus och mörker. Det är en slags revolt mot dagens samhälle där vi alla är ute efter att bara visa upp det vackra och tänker inte på att det också är mörkret som gör oss till de människor vi är.

Verken är menade att vara så anonyma som möjligt, delvis för att vi inte ser någon mening med att hänga ut någon mer än nödvändigt och delvis för att alla ska kunna känna igen sig i dem.

Vi som konstnärsduo började samarbeta tillsammans när vi träffades första gången under 2010. I samarbetet jobbar vi med sprayfärg, akryl, olja och collageteknik i schizofren mix. Vi arbetar efter olika koncept och försöker hitta en bra balans mellan kaos och ordning som har som huvudmål att bryta olika syner på vad konst egentligen är och hur den ska se ut och fungera i samhället.

Födda 1989 resp. 1986, bor och arbetar i Skövde.

www.juliajaanna.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs