Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 71. Cruising-2
Teknik Digitalt fotografi
Konstnär Jan Dahlqvist

De tre fotografier jag visar på årets Vårsalong är alla tagna sommaren 2011 i en mindre stad i västra Sverige. En gång per år i slutet av sommaren lever denna, i övrigt rätt sömniga stad, upp och invaderas av hundratals bilar som mestadels är av amerikanskt ursprung.

Längs den långa esplanaden bänkar sig folk redan tidigt på medhavda campingstolar för att få en så bra utkikspunkt som möjligt och frampå kvällen är trottoarer och uteserveringar överfulla av människor som tittar och dricker öl. Man trängs och spanar på allt från blänkande Cadillacs med vita skinnsäten till rishögar som knappt ser ut att hålla ihop. Från bilarna hörs rockabilly eller Eddy Meduza och passagerarnas taktfasta dunkande mot bilplåten. Katalytisk avgasrening var inte uppfunnet när dessa bilar byggdes, så efter ett par timmars vandrande och tittande känns det som munnen är belagd med en klibbig blyhinna.

Längs den långa paradgatan ligger en parkering där många av deltagarna samlas för att tjöta och ladda med diverse drycker. Två av bilderna är foton från just den parkeringen. 

Jag är verksam bildkonstnär sedan drygt 30 år och arbetar mestadels med måleri, men har parallellt sedan 1970-talet fotograferat. Bilderna är digitalt manipulerade, inte innehållsmässigt, utan enbart i bakgrunden för att på så sätt hålla ihop motivet. 

Född 1955. Bor och är verksam i Göteborg.

www.dahlqvist.org

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs