Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 167. Petra på ikat
Teknik Broderi, kedjestygn, hopdrags- och plattsöm
Konstnär Jenny Larsson

Under tre års tid har jag skapat olika ting med inspiration från Dia de los Muertos.* Starten var ett självporträtt i linoliumsnitt som senare blev en väv. Mina vänner har sedan varit objekt för flera grafiska tryck men Petra finns bara som broderi.

Jag älskar gamla ting! De får gärna vara fragila och lite skavda i hörnen. Att skapa nya saker av gamla ligger mig varmt om hjärtat. Så även att bryta mot traditioner. Vitbroderiet är lite fläckigt som vore det använt till annat tidigare. Kanske som duk eller gardin. 

Det andra broderiet, som visas ovan, är gjort på ett ikatfärgat tyg som jag hittade under ett nyare tyg vid omklädning av en fotpall. Traditionen säger att man ska räkna trådar när man broderar hopdragssömmar, som använts vid ögonhålorna. Jag har frångått det och mitt annars ofta pedanta sätt och arbetat fritt för att skapa liv i porträtten...

* De dödas dag. En stor och viktig religiös högtid i Mexiko som sammanfaller med Allhelgonahelgen. Familjer och vänner samlas för att hylla och minnas döda närstående./Reds anm.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs