Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 185. Come (wander with me)
Teknik C-print
Konstnär Jim Lundin

Jag vet att det i slutändan ska bli en bild. 

Intresset ligger inte i att visa upp en bit av verkligheten eller att visa upp en tydlig narrativ händelse. Mitt arbetssätt är att sammanfoga olika komponenter till en bild. Platser, minnesbilder, låttexter, tidningsnotiser, klassiskt måleri och den ständiga ström av bilder man matas med dagligen, är några exempel på inspirationskällor. 

Idén till Come wander, sprang ur ett annat projekt jag påbörjat. I vilket jag letat och fotograferat vägs ände. Många metaforer kan förmodligen göras, men det som intresserar mig är den tydliga markören på en faktisk slutpunkt.

Den delen av verket fungerar som ryggrad åt de andra delarna i verket, som är lite mer slumpvisa intryck. Dvs vardagligt brus som av någon anledning fått fäste i mig. Scener från Trollkarlen från Oz, Jehovas vittnen-pamfletter, Bonnie Beechers låt Come Wander with Me, för att nämna några. 

Jag vill att mina bilder visar upp ett hopkok av allvar, absurditet, verklighetsflykt och komik. 

Född 1980. Bor i Göteborg.

www.aphotographer.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs