Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 45. Pojken och hunden
Teknik Olja på mdf
Konstnär Klas Brattberg

Jag har spenderat mycket tid på att lära mig gamla oljemålningstekniker, lånat och läst alla böcker jag kommit över och försökt förstå olika sätt att bygga upp målningar i lager. Men också deras sätt att berätta historier har intresserat mig mycket.

Samtidigt vill jag inte blicka tillbaka för mycket utan jag vill föra in det hela i något som berör nutiden. Eftersom jag inte bara håller på med måleri utan även serier och bilderböcker så kommer mycket av min inspiration till målningar från serievärlden. Min förhoppning är att mina målningar ska fungera som läsbara berättelser. 

I dessa två verk som jag ställer ut på Liljevalchs, har jag försökt arbeta med berättelse utan text och hur man kan lösa det på olika sätt.

Med den korta bakgrunden är mitt mål att göra konst som ska vara tillgänglig och framförallt läsbar för betraktare oavsett bakgrund. Vare sig du är van vid ”konst” eller inte.

Jag är född 1987 och uppvuxen i Uppsala men lever och verkar numera i Göteborg.

www.plogen.blogspot.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs