Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 231. Suicide bomber
Teknik Vägmärkesskylt, plåt, reflexyta
Konstnär Lars Paulsson

Jag vill med min skylt väcka tanken och insikt om att andra lever med det hotet, Suicide bomber, dagligen och att de aldrig riktigt kan slappna av. Vi förknippar det inte med livsfara att gå på stan längre, men så är det tyvärr inte för alla.

Självmordsbombare är inget nytt hot. Självmordsattackerna i det libanesiska inbördeskriget i början av 80-talet var bland de första i modern tid och allt för många har fått sätta livet till sen dess. Denna typ av hot har länge känts väldigt avlägset för oss i norra Europa, men efter attentaten i London 2005 och Stockholm 2010 har det förändrats. Detonationerna under julhandeln 2010 på Olof Palmes gata och Bryggargatan fick nog fler än mig att fundera både en och två gånger innan man gick på Drottninggatan igen.

Denna varningsskylt är den första i serien Varning, fem skyltar som påvisar hot. Skyltarna heter Suicide bomber, Sniper, Storm, Flood och Earthquake, alla företelser som nyligen blivit aktuella hot och som vi länge varit förskonande ifrån. Se alla skyltar i serien här: www.larspaulsson.se

Jag är uppväxt i Stockholm.Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs