Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 275. Delicate nr. 1
Teknik Olja, akryl på duk
Konstnär Lisa Ströde

Jag har med fyra målningar på Vårsalongen. Det är ett urval från en serie som jag arbetat med sedan i somras med samma tema och titeln Delicate.

Målningarna utvecklades ifrån fotografier. Fotografiet brukar för mig vara en viktig del av det första steget i målarprocessen. I det andra steget för jag över bilden till duk eller pannå via kol, akryl eller olja och målar upp komposition. I det sista steget arbetar jag mer fritt med färg och ändrar eventuellt om eller lägger till. Här händer det tyvärr att jag ibland förstör målningen.

Den fysiska kvalitéten i en färg och arbetet med textur får mig att tänka på minnen, platser eller människor. I bilderna söker jag en kontinuitet, stillhet och en enhetlighet. Ett återknytande till det bekanta samtidigt som jag vill ta det där steget vidare.

Jag hämtar inspiration ifrån naturen, vänner, vetenskapliga tidskrifter, färg och levande material som textil och trä.

Född 1979  och bosatt i Göteborg. Utbildad på Camberwell College of Art, University of the Arts, London.

www.lisastrode.wordpress.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs