Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 157. Haren som ville vara flicka
Teknik Olja på duk
Konstnär Maria Jokitalo

Som liten såg jag skräckfilmer som Det av Stephen King tillsammans med mina yngre syskon. Clownen var fascinerande hemsk. Vi blev såklart livrädda och plågades av mardrömmar. När nästa helg äntligen kom hyrde vi Terror på Elmstreet istället. Idag ser jag gärna på mysiga sagor som Alice i underlandet, Merlin och Femte elementet. Absolut inga skräckisar!

Jag är intresserad av hur kostymerna får människan att gränsa till ett det. Performancekonstnären Leigh Bowerys partykreationer från 80-talet är fantastiska färgglada kroppsdräkter som förvränger kroppen till att balansera på gränsen mellan människa och absurd tragikomisk clownvarelse.

I min pågående serie är maskeradbiten ett förargligt nöje. Jag iklär mig rollerna för att det behövs en kropp att forma, det är inte självporträtt. Fotot bearbetas i Photoshop, därefter går bilden vidare till duken där scenen, om den får ett lyckligt slut, blir verklig.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs