Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 168. Piñata
Teknik Fogskum, akrylfärg
Konstnär Mikael Larsson

Under mitt första år på Göteborgs konstskola kom jag på att man kunde blanda in fogskum i skulpturer och testade då att göra två skulpturer med fogskum. Men främst målade jag och släppte det här med att hålla på med skulpturer. Sedan blev jag otroligt mätt på att måla eftersom jag gjorde så många målningar.

Idén att göra en Pinata fick jag i slutet på första året på skolan, men visste inte exakt vilken teknik jag skulle använda mig utav. När jag började andra året trodde jag att jag skulle vara hungrig på att måla igen, efter en lång tids uppehåll, men kände fortfarande inget sug. Då tänkte jag att jag istället skulle göra skulpturer, och vänta tills suget till mitt målande kom tillbaka.

Jag kom ihåg att fogskummet är ett väldigt lätt material och jag ville göra en stor Pinata. Först tänkte jag på att kanske göra den i gips, men att det skulle ha blivit för tungt och skört. Så då bestämde jag mig för att använda fogskummet.

kippiksetsille.tumblr.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs