Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 22. Långt borta på landet
Teknik Akryl på duk
Konstnär Olof Astrup Hällqvist

Att ge en tolkning kan vara att stjäla tusen andra för betraktaren. 

Emellertid: Förskjutningar och diskrepanser i proportioner är ett sätt att försöka gestalta främlingskap inför naturen, skogen, som finns i det moderna urbana samhället. Exempelvis skräckfilmer har ofta det temat. Jag har inte studerat levande växter när jag målat bilderna, utan tittat på växter i gamla blomstermålningar. Kanske ett sätt att uttrycka den av människan organiserade och tuktade naturens brist på naturlighet (roligare att måla blommor än en granåker). Också bristen på tillhörighet i en miljö man besöker, som turist eller sommarboende eller som nyinflyttad.Där finns även förundran och nyfikenhet i ett nytt sammanhang.

Långt borta på landet 2

Kullan som blåser i luren var inte bara en emblematisk stereotyp för Dalarna som turistmål, utan var också motivet på den första oljemålning jag gjorde när jag fick ett oljemålningsset i julklapp i 7:an. Det var den typen av bilder vi hade hemma när jag var barn. Min far skar sådana i trärelief på femtiotalet. Växterna är lite ”the origin of kurbits”, där kurbitsen växer vilt.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs