Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 211. En verklig film
Teknik Film, 1,22 min
Konstnär PA Nilsson & Carl Netterberg

I Sverige blir klassklyftorna allt djupare. Utsatta människor drabbar oss mer lyckligt lottade nästan varje gång vi rör oss på stadens gator och vi tvingas till att välja. Hjälpa eller inte hjälpa. Inget mellanting. En verklig film är en inblick i en svensk familjs vardag 2013.

En verklig film gör att du får välja igen – ledsen för det – genom att stödja Rädda Barnen eller inte.

/Carl Netterberg, Göteborg


Att känna sig trygg i hemmet borde vara en självklarhet, men så är det tyvärr inte alltid.

Många människor känner sig säkert frustrerade över sin livssituation. En del är desperata. Att bryta upp och ge sig iväg är ett stort steg som man kanske inte vågar ta, om det nu är lösningen på problemen?

Vi ville ge utsatta människor en röst. Alla människor har en och det krävs ibland mod för att använda den. Om du vet att du inte är ensam, kanske du vågar trotsa rädslan. Och om du vågar lyfta på luren och säga att du lyssnar, så kanske du gör världen lite bättre för någon. Det kostar ingenting. Vill du stötta organisationer som BRIS eller Rädda barnen? Det kanske var länge sedan du ringde en vän och sade att du tänker på honom/henne?

Gör det som du känner är rätt. Vi valde att göra en film, men frågan är om den förändrar någonting om vi fortsätter att rusa fram i egoland utan att reflektera över vår omvärld?

/PA Nilsson, Göteborg

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs