Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 171. Var fan är Söderlund?
Teknik Akryl på duk
Konstnär Randi Leirnes

Om mina industribyggnader:

Industribyggnader fascinerar mig som monument, de finns ofta i mindre städer och dominerar rent fysiskt platsen, som levande kroppar. De liknar på ett sätt de historiska vackra byggnaderna i de stora städerna.

När jag var liten flyttade jag mellan flera pappersbruk då pappa jobbade inom pappersindustrin. Jag minns starkt när vi kom hem från semestern hur fabriken stod där och det rök och pulserade vilken tid på dygnet det än var. Då var jag hemma.

Jag började göra fabriker när min pappa dog för några år sedan och de symboliserar mycket kärlek och längtan efter honom. När jag var liten kände jag alltid sulfatdoften i hans kläder och det är fortfarande en trygg doft.

Tycker också att det är fascinerande med rök och skorstenar och den kraft som finns i förbränning och produktion. Det är vackert men farligt. Ju svartare rök desto mer fascinerande. Jag bor fortfarande bredvid en fabrik. Har tre skorstenar utanför mitt ateljéfönster och där kan jag se åt vilket håll vinden blåser. Beroende på hur många skorstenar som är igång kan jag också förstå hur kallt det är.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs