Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 197. Street Scene from Old Camden 2.
Teknik Gravyr på plexiglas
Konstnär Ronald Miller

Jag är född i Camden Town i London 1938 och upplevde blitzen under andra världskriget på första parkett. Jag flyttade till Danmark 1961, träffade och gifte mig med Ingrid 1963; hon är också konstnär. Vi flyttade till Sverige 1976. 

Jag är huvudsakligen autodidakt, men eftersom Ingrid på tidig 80-tal varit elev på kvällsskolan vid Grafikskolan Forum i Malmö har jag fått hjälp med olika grafiska tekniker. 

Jag är medlem i Grafiska Sällskapet och har deltagit i internationella biennaler och triennaler såsom Ljubljana, Krakow, Fredrikstad, Frechen och Biella. 

Efter att ha hållit på med koppargrafik i 20 år började jag använda plexiglas för gravering på samma sätt som man tidigare graverade i buxbom och päronträd. Det tar flera månader att färdigställa en bild som sedan handtrycks på tunt japanpapper. 

Inspirationen hämtar jag från minnesbilder från min barndoms London, såsom Streetscene from Old Camden 1, 2 och 3. Vi barn lekte ofta på de närliggande järnvägsstationerna Kings Cross och St. Pancras, vilket kanske förklarar min fascination för stora järnvägsstationer som jag har skildrat i bladet Incident at Grand Central, vilken förstås ligger i New York. Bladet Save the last dance for me talar för sig själv, döden hittar oss alla till slut. 

Jag vill tillägga att jag tycker om hantverket i mitt skapande. Går det för fort tappar jag intresset. 

Bor i Ljungby kommun.

www.ronaldmiller.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs