Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 111. Himlen nästa!
Teknik Olja på duk
Konstnär Rune Gustafsson

I min ungdom målade jag en tavla med en buss - äppeltjuvarna. Så bussen dök upp som en idé igen. Har alltid gillat att åka tåg - så varför inte ett tåg som till himlen bär?

Jag började tidigt att intressera mig för konst. Är road av att gå på utställningar och auktioner. När jag för några år sedan fick idén att – åter – försöka mig på att måla i olja, upptäckte jag hur stimulerande det är att själv hålla i en pensel.

Går, sedan några år, på en kurs "Vill du måla!" hos Västerås Pensionärsuniversitet. Vi är 10 deltagare, som träffas en gång i veckan. Som den äldste i gruppen (84 år) är det en förmån att få måla tillsammans med de som är 15-20 år yngre. Vår lärare, Erik,har en fin känsla för färg och uppmuntrar oss med goda råd.

Måleriet gör mig gladare och positivare. Det tillför livsenergi och förlänger livet. Om andra blir glada av att se mina tavlor, så känns det än bättre. 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Konsthallen öppnar igen i november med tre utställningar.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs