Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 247. Maria, Farväl
Teknik Video, 9 min
Konstnär Sofia Priftis & Linus Hartin

Maria, Farväl är ett kärleksbrev av den typen som en skriver när det redan är för sent. Ett vemodigt farväl. Ett rop på hjälp. En kommentar till ett Stockholm som segregeras mer för varje dag. 

Det var ur den känslan som vi gjorde filmen Maria, Farväl. Vi som snart inte skulle ha någonstans att bo. Igen. Vi som återigen hamnat i en situation som är så vanlig i Stockholm idag, att inte ha en fast punkt. Att bli uppdragen med rötterna gång på gång. Att bli dumpad av ännu en tillfällig kärleksaffär och stå utanför med väskan i hand.
Maria, Farväl är inte bara ett kärleksbrev, utan även en kommentar till den stad där ett fåtal välkomnas och resten trycks undan. Det nya Stockholm som är en aktiv satsning på segregering till varje pris. 

Vi är en stockholmsbaserad duo som på dagtid är arkitekter, och om natten skapare av film, utställningar, en smyckeskollektion av kioskvältarkaliber och barn. Just nu är vi aktuella med den animerade filmen Adelshingst som har premiär på Göteborgs Internationella Filmfestival i år.

Vi är födda i Stockholm 1984 och 1981.

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs