Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 307. Helvetets förgård
Teknik Olja på duk
Konstnär Titti Winbladh

På vårsalongen har jag två målningar Helvetets förgård och Skapelsens krona som är en del av en rad allegoriska målningar jag arbetat med under de senaste tio åren.

Jag vill att mina målningar ska vara berättande, tankeväckande och illustrativa. Det är också viktigt för mig att måla dekorativt och med omsorg. Varje tavla tar flera månader och ibland målar jag på och delvis om dem efter en tids uppehåll. När jag målar måste jag känna att budskapet är viktigt och värdefullt. Medeltidsmålare, Hieronymus Bosch, Lucas Cranach och Pieter Bruegel är bland mina förebilder.

Under 22 år har jag arbetat som bildterapeut inom den tyngsta psykiatrin på Beckomberga Sjukhus och därefter som handledare i måleri och keramik i min egen konstverkstad Alvikstorpet som jag startade när Beckomberga lades ned 1998.

Nu betraktar jag min pension som ett arbetsstipendium och målar fritt från min fantasi när ett angeläget ämne fångar mig.

Jag har en mycket varierad utbildning, målade en sommarakademi för Oskar Kokoschka som 16-åring och har gått grafisk design 4 år på Konstfack, 3 år bildlärarlinjen på Konstfack, två år psykoterapi (Beckombergas internutbildning), leg bildterapeut och läst konsthistoria på Stockholms Universitet.

Nu när jag är 70 år känns det fantastiskt att få vara med på Vårsalongen!

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs