Vårsalongen 2013

25 januari 14:0024 mars 17:00 2013

Titel 302. Jag ångrar ingenting
Teknik Olja på duk
Konstnär Tommy E Westerling

Ett besök på Sixtinska kapellet i Rom väckte intresset för italiensk renässanskonst som följdes av Victoria och Alberts museum i London och det minnesvärda intrycket av Nedtagningen från korset (ca 1508-10) av Jacopo Sansovino.

En skulptur i vax, tyg och förgyllt trä, som visar de korsfästas livlösa kroppar (Jesus och de två rövarna) som tas ned.

Blev berörd av utförandet.

Här etableras idén att göra tolkningar av kända renässansverk med dramatiska scener ur bibeln.

Michelangelo är en av de mest betydelsefulla och kopierade konstnärerna genom tiderna. Han är en viktig inspiration vad gäller förmågan att gestalta starka ögonblick. Jag ångrar ingenting är en tolkning av Michelangelos The Entombment (ca 1500). I postmodern anda imiterar målningen konsthistorien och ”lånar” någon annans verk. Repliken består i att ta originalet från sin ursprungliga kontext och blanda med ett främmande element: text.

Texten återfinns i Bergmans film Det sjunde Inseglet. Jag ångrar ingenting säger riddaren Block som vet att han står inför döden. Jag ångrar ingenting säger martyren som dör för det han eller hon tror på. Jag ångrar ingenting säger den vanliga människan då hon rannsakar sitt liv. Bilden av den döda Jesus kontrasteras med en text som bejakar livet.

En gammal bild ses som ny, som om vi ser den för första gången

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs