Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 77. Depot
Teknik Akryl på pannå
Konstnär Andreas Glad

Mina målningar avbildar ofta platser och rum jag har besökt, ibland bara flyktigt, andra gånger vid upprepade tillfällen. De baseras på egna fotografier men ibland använder jag funnet bildmaterial som stöd. För mig är det viktigt att betona måleriska kvalitéer som olika ytor och framhäva färgens möjligheter istället för ett platt fotorealistiskt uttryck.

Det finns sällan människor eller djur avbildade i mina verk men ofta kan man se spåren av en civilisation i form av enkelt sammansatt arkitektur. Flera av mina verk är metaforer för känslor och sinnestillstånd som jag vill förmedla utan att man känner mig eller historien jag vill berätta i detalj. Målningarna fungerar som katalysatorer för nya berättelser som skapas i mötet med betraktaren.

Född 1976 i Linköping, bor och arbetar i Malmö.
epost: andreasglad@hotmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs