Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 50. Bibi, Edie, Jean
Teknik Video, 1,49 min
Konstnär Anna Classon

I "Bibi, Edie, Jean" undersöker jag föreställningen om en viss typ av femininitet, den sköra kvinnan, och mitt begär att efterlikna henne. Jag imiterar de kvinnliga karaktärerna Bibi Andersson i Persona, Edie Sedgwijk i Poor little rich girl, och Jean Seberg i À bout de souffle.
I användandet av karaktärens röst smälter jag och karaktären samman, och jag tar hennes plats i filmhistorien, men då imitationen aldrig kan ersätta originalet, innebär min tolkning ofrånkomligen en nyanserad reproduktion av den givna rollen, och de egenskaper som betecknar den sköra femininiteten. Jag utsätter mig i filmerna för den manliga blicken, men på samma gång utmanar jag den och gör den synlig, då jag är den nya filmens regissör.

Född 1988, bosatt i Täby.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs