Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 56. Närkontakt 2
Teknik Fotografi och textil skulptur
Konstnär Annika Eriksdotter

Du möter den lilla rävungen som precis lämnat den värmländska skogen och kommit ut i utställningsrummet. Vi betraktar räven och räven betraktar oss. Det är förvisso en mörk skog men längst bort är det ändå ljust mellan trädstammarna, kanske är det en glänta. 
Rävungens kropp rymmer olika budskap i form av gamla broderier. Broderierna är skapade av för mig okända personer. Det ligger kärlek och omsorg bakom stygnen. I höger öra sitter Amor och skjuter iväg en pil… på höger bakben står en man med en blombukett i handen… en fågel sitter bland rosorna osv. Varifrån kommer rävungen, vart är den på väg, har den gått vilse eller är rävungen bara nyfiken på vad som händer här ute?
Jag använder de material och tekniker som behövs för att uttrycka det jag vill, i det här fallet textil (skumplast/metalltråd) och foto. I min konstnärliga verksamhet ingår både foto, textil, skulptur, utformning av hela rum och formgivningsuppdrag.

Född 1962, bosatt i Skoghall
hemsida/blogg: www.annikaeriksdotter.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs