Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 55. Things 1
Teknik Handsågad, lödd och sandblästrad mässing och plast
Konstnär Åsa Elmstam

Things 1 är ett objekt i en serie som handlar om konsumtion och överkonsumtion. Det refererar till det faktum att alla formgivare ”bör göra” en egen stol. En ny revolutionerande formgivning, ett nytt revolutionerande sätt att sitta? Inredningstidningar vill att vi ska byta färger och möbler efter säsong och slit-och-släng-kvalitet dominerar väldigt många produkttyper. Allt handlar fortfarande om att maximera vinsterna, till vilket pris som helst. Things 1 är ett halsband av 33 unika stolar som är obekvämt att bära, det sitter tätt runt halsen och har många vassa ben som sticker in i huden.

Örhängena Things 4, som finns att se och köpa i Liljevalchs butik, refererar till modevärlden. Inom mode finns nog de produkter som har den kortaste livscykeln och det är där konsumtionshjulen snurrar allra snabbast.

Jag jobbar i gränslandet mellan konst, formgivning och konsthantverk. Jag gör mina verk för hand och lägger stor vikt vid de små detaljerna. I de flesta fall är mina metoder tidskrävande.

Född 1978, har ateljé vid Skanstull i Stockholm. Jag har gått Metallformgivningsprogrammet/Ädellab på Konstfack i Stockholm. Jag studerade även sustainable design i Tokyo, Japan, som en del av magisterprogrammet.
epost: info@asaelmstam.se
hemsida: www.asaelmstam.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs