Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 106. Killa Beez (U.S. Airmail 25 cents)
Teknik Alfabetsstämplar med bläck på akvarellpapper
Konstnär Casper Johansson

Killa Beez (U.S. Airmail 25 cents) är en del av ett pågående projekt med titeln ”The Distance of War”. Serien belyser hur militärteknologi och -design, framför allt drönarteknologi, skapar en distans mellan dem som dödar och dem som dödas. Hur distansen suddar ut krigets regler, landets gränser och alienerar krigaren från dess ansvar. Distansen som förgör oss.

Relationen mellan frimärken och drönarkrigföring kan ses som en brevväxling. Hantverksmässigt är båda framställda med precision och i sitt bruk handlar det om att bli utvald. Det finns alltid en avsändare. I det här fallet signerat av en Nobels fredspristagare. Det finns en intimitet i att bli utvald. Särskilt när hälsningen är poststämplad från en annan kontinent. Innehållet är ofta oväntat men mottagaren är alltid människa.

Serien fokuserar på länder som utvecklar och säljer drönare för militärt bruk. Genom att dekonstruera existerande flygpostfrimärken och addera komponenter av ländernas drönarprogram vill Casper med hjälp av ord ifrågasätta dess legitimitet.

Alla fyra verken är handstämplade med bläck, 52 x 74 cm och original. Med hjälp av flerlagerstenciler och frihand stämplas ord med alfabetsstämplar på papper.

Casper Johansson är autodidakt, född 1976 och kommer från Vänersborg. Efter tio års utlandsvistelse, främst i Burma, arbetar han med bildkonst från sin studio Duelling Banjos utanför Lilla Edet.
hemsida: www.capism.se
epost: cap@capism.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs