Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 192. The 20th Century Art Book
Teknik Olja på duk
Konstnär Christer Paleologos

Det hela började med att jag visade porträttmålningar på en grupputställning i Kungsträdgården. Där visade jag målningar utförda utifrån egna foton. Det kom fram en man i min egen ålder och vi snackade lite. Han undrade om jag aldrig målade efter levande modell. Jag sa att jag alltid velat göra det men aldrig vågat fråga någon. Han föreslog att vi skulle ses i min ateljé en gång i veckan och se vad det blev.
Så blev det. Han kom dit tillsammans med sin fru en tisdag på hösten och vi träffades nästan varje tisdag fram tills det blev vår. Jag målade, vi småpratade och vi drack te och åt choklad. Det blev en studie. Under det här halvåret blev vi vänner. 

Jag är född 1973 i Norrköping och utbildade mig till och arbetade där som teaterdekormålare på Östgötateatern och som porträtttecknare. 2001 flyttade jag till Stockholm och vidareutbildade mig på Pernbys målarskola och Kungliga konsthögskolan, jag tog min magisterexamen i fri konst 2008. Jag har nästan uteslutande arbetat med måleri och teckning som konstform men arbetar ändå ganska brett med flera olika uttryck. hemsida: www.krister.se
epost: krister@krister.se 


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs