Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 231. Kretslopp II
Teknik Skulptur av återvunna plastflaskor och metalltråd
Konstnär ClaesMikael Svensson

Mitt arbete består av att skapa textila installationer, dräkter, skulpturer, performance och designprofiler. Skapandet kretsar oftast kring material, fysiskt åldrande, kroppslig gestaltning och ett fördjupat undersökande av historiskt handarbete. Eftersom jag har ett djupt intresse för handarbete och tidlösa tekniker speglas det i mitt uttryck, materialval, formspråk samt i objektets struktur. 
Som utgångspunkt använder jag mig av materialets egen historia och dess naturliga egenskaper. Jag låter materialet, formen och strukturen visa vägen för utformandet.
Jag återkopplar mina skulpturala verk till tid, platser, folkhistoriska sagor och ordspråk. Rörelse, kroppslig gestaltning och beklädnad är något jag finner vara en mycket intressant uttrycksform, därav mitt val att låta kroppar formas av mina textila skulpturala verk. Skulpturerna levandegörs och det skapas ett samspel mellan kropp och material. (Foto: Lisa Hasselgren)

Född 1986 i Huluboda, Småland men nu bosatt i Stockholm.
hemsida: www.claesmikael.se


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs