Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 209. Cutting records
Teknik Objekt, blandteknik
Konstnär David Rinman

Min bas är grafisk design och musik. Jag strävar efter att arbeta gränsöverskridande med olika medier och format. Vare sig det handlar om grafik, rörlig bild, installation eller ljudkollage.

Cutting Records - engelskt uttryck för att producera vinylskivor, av processen att gravera in spåren på skivans yta. Musik är ofta temat i mina projekt och jag har ett särskilt förhållande till gamla vinylskivor. Grunden i mycket av min musik består av att “sampla” korta ljudbitar från mängder av olika skivor, för att sedan återanvända och omtolka dem till en ny helhet.
Att se vinylskivan som ett grundmaterial för skapande har därför under många år varit naturligt för mig ur ett ljudperspektiv. Men från att enbart ha använt skivans innehåll, har jag nu utforskat dess fysiska format för visuellt skapande.

Ett annat exempel på mina arbeten med musik som tema är projektet Beat Match. Med det omvandlar jag bordtennis till en audiovisuell samarbetsövning där man genom spelets rytm styr både grafik och musik. 
Våren 2013 tog jag examen från Forsbergs Skola i grafisk design. Sedan dess arbetar jag på en designbyrå i Stockholm.

grafisk design: www.davidrinman.com
min musik: www.soundcloud.com/davidrinman 
demonstration av Beat Match: www.vimeo.com/davidrinman/beat-match 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs