Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 238. Fidget
Teknik Akryl på duk
Konstnär Elizabet Thun

Drömda och hopfantiserade scener, sammanvävda platser som besökts och minnet av dem. Olika lager av tid lägger sig ovan på varandra, skapar en berättelse och ett sammanhang. Bildar en historia.

Drömmens självklara logik, diffus och komplex är centralt för mitt måleri, jag försöker genom en precisionsmässig skärpa och diffus drömlikhet skapa en plats där dröm och vakenhet balanseras. Där gränser luckras upp och verklighetens konturer suddas ut för att övergå i drömmens självklara motsägelse. Jag söker efter en ovisshet, en ambivalent känsla av osäkerhet i mina verk. Där det samtidigt finns en lockande skönhet, förrädisk och gäckande på samma gång. En bedagad glans paras med en nästan spöklik tomhet.

Född 1978 i Järnforsen, bor och arbetar i Malmö.
epost: elizabetthun@hotmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs