Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 245. Snurrar i huvudet
Teknik Broderi
Konstnär Emil Ulfhammer

En liten bläckskiss, inte större än ett tumavtryck, är det som ligger till grunden för mitt konstverk. Jag brukar sitta med min bläckpenna och skissa ansikten i mitt ritblock ofta utan att lyfta pennan. Detta för att sätta igång den kreativa processen. 

En gång när jag gick igenom gamla skisser hittade jag ett litet ansikte. Eftersom jag tyckte extra mycket om detta kände jag att jag var tvungen att göra något mer med det. Ända sedan syslöjdslektionerna i grundskolan har jag gillat att brodera och fick en idé att göra ett broderi av den lilla skissen. 

För att kunna brodera var jag tvungen att förstora bilden, detta slutade med att det blev en enorm förstoring. Jag fick sitta i flera veckor och brodera för hand för att få allt klart. Konsten fungerar ofta som terapi för mig. Därför tar jag gärna på mig tidskrävande projekt både när det gäller tecknande och textilarbeten. Då får jag chansen att gå in i min egen lilla bubbla, fly verkligheten ett tag och rensa tankarna. 

Född 1988 i Göteborg och bor där.
hemsida: emilulfhammer.tumblr.com
webbshop: emilulfhammer.tictail.com 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs