Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 285. Jag tror jag minns men egentligen har jag glömt
Teknik Olja på pannå
Konstnär Emma Åvall

En överhängande känsla av skevhet och en stel vardagstristess tar över i min bildvärld. Jag letar efter tysta, strama stämningar som kan skäras i med kniv. Det bildas scener med en känsla av att någonting snart ska inträffa eller att någonting inte stämmer. Jag ställer mig frågan ”Vad händer om saker plockas bort?”. Kontraster skapar frågetecken och en undran om vad som är utelämnat för betraktaren.

Mycket av det jag gör är även undersökande. I triptyken "Jag tror jag minns, men egentligen har jag glömt" undersöker jag hjärnans ihågkommande av minnesbilder. Bitar har med tiden fallit bort i glömska och delar av en helhet har blivit kvar. Händelserna fragmenteras och förvrids av det undermedvetna och bildar en oriktig verklighet.

Jag inspireras av gammal estetik när jag skapar min konst och går igång på känslan av ett material eller en färgkombination. Inte sällan händer det att jag bläddrar i äldre veckotidningar när jag sätter ihop förlagor till mina målningar. Jag klipper ut bilder, ord och meningar som på ett eller annat sätt inspirerar mig eller sätter mina kreativa tankar i rullning.

Född 1990, bor i Göteborg.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs