Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 8. Nr 5
Teknik Tusch
Konstnär Erik Andersson

Föremål inspirerar mig. Jag fastnar oftast för de som bär på en ålder, historia och en personlighet. När jag skapar bilder använder jag mig inte av någon förlaga. Seendet är ändå grundläggande i min skapandeprocess. Jag studerar de aktuella föremålen med intensitet för att skapa mig en förståelse för hur en bild på ett sånt föremål skulle kunna uppfattas som verklig. Jag studerar föremålen för att komma åt logiken i dess gestaltning. I kontrast till detta står kompositionen där jag vill bryta mot logiken.

Jag strävar efter att hålla bildytan så avskalad som möjligt för att låta föremålet ta plats och lyfta dess inneboende kraft. Jag letar efter något som skapar en nerv, aktivitet, rörelse, men också något som får en att reflektera över vad det betyder att vara människa.

Idéerna utkämpar ett krig
Mot varandra men också mot mig
De måste kännas rätt för att de ska få ta klivet ut i verkligheten.
De rättfärdigar sin egen existens då jag känner att de aktiverar och väcker frågor i mig själv.
Det är som att någon form av sanning då har gestaltats.

Född 1982, bosatt i Vännäs.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs